Guardiola haalt richting einde opgelucht adem na nieuws uit ziekenboeg over Aké

Guardiola haalt richting ontknoping opgelucht adem na nieuws over Aké en De Bruyne

2 mei om 16:28
Laatste update: 2 mei om 16:32

Nathan Aké is hersteld van zijn hamstringblessure die hem een aantal duels aan de kant hield bij Manchester City. De verdediger kan daardoor het cruciale slot van de Engelse competitie en de Champions League meemaken op het veld.

Belangrijke wedstrijden als het duel met Arsenal en de halve finale FA Cup tegen Sheffield United moest Aké door zijn kwetsuur voorbij laten gaan. Deze werden wel allebei gewonnen door de ploeg van Pep Guardiola. Aké is dus fit genoeg om de halve finale van de Champions League mee te spelen. Daarin zal over twee wedstrijden afgerekend moeten worden met Real Madrid.

Guardiola gaf op zijn laatste persconferentie aan dat het goed gaat met Aké. "Hij heeft gisteren met ons meegetraind en hij voelt zich sterk." Over de fitheid van de eveneens geblesseerde Kevin De Bruyne is Guardiola iets minder positief. "Hij is ook weer aan het bewegen, maar heeft nog niet met het eerste elftal mee kunnen trainen." Woensdagavond kan Aké zijn rentree maken in een thuiswedstrijd tegen West Ham United.