Van Halst twijfelt aan Barça-interesse in Veltman: 'Hij wordt erg gewaardeerd'

Van Halst reageert op Spaanse geruchten: 'Niet logisch voor Barça en Veltman'

2 mei om 19:34
Laatste update: 2 mei om 19:54

Jan van Halst is verrast door de vermeende interesse van FC Barcelona in Joël Veltman. Spaanse boulevardmedia als Fútbol Total beweren dinsdag dat de 31-jarige verdediger in de belangstelling van de Catalanen staat.

"Dat lijkt me geen logische keuze, zowel voor FC Barcelona als voor Veltman niet", begint Van Halst bij Ziggo Sport. Hij noemt Brighton & Hove Albion bovendien 'een geweldig voetballend team'. "En daar maakt Veltman onderdeel van uit. Hij speelt ook vaak en wordt er heel erg gewaardeerd."

"Barcelona is bezig met de opbouw van een nieuw team", gaat het nieuwe lid van de raad van commissarissen van Ajax verder. "Veltman is natuurlijk op leeftijd. Hij heeft geen diepgang. Hij opereert bij Brighton wat meer vanuit de verdediging. Maar ik kan het mooi vertellen. Als Barcelona belt, dan begrijp ik wel dat het heel aantrekkelijk is. Maar het zou kunnen dat je het hele seizoen op de bank zit, bij Brighton heeft hij meer status afgedwongen. Het zou wel een fantastisch avontuur zijn, maar ik vraag het mij af of het doorgaat."

Volgens de Spaanse geruchten is Veltman een optie voor het armlastige Barça, omdat hij zijn aflopende contract bij Brighton nog niet verlengde. Opties als Benjamin Pavard en Juan Foyth zouden te duur zijn.