Ajax-huurling Pierie: 'Op mijn leeftijd moet ik spelen, het liefst in Eredivisie'

Ajax-huurling Pierie: 'Op mijn leeftijd moet ik spelen, het liefst in Eredivisie'

3 mei om 13:16

Kik Pierie wil zich pas na het seizoen over zijn toekomst buigen. Over één ding is de 22-jarige verdediger wel duidelijk: hij moet gaan spelen en doet dat het liefst in de Eredivisie.

Pierie wordt door Excelsior gehuurd van Ajax, waar hij nog een contract voor één jaar heeft. Een doorbraak in Amsterdam zit er niet meer in. "Fit blijven is het allerbelangrijkst en daarna gaat het om spelen. Op mijn leeftijd moet ik nu spelen, het liefst in de Eredivisie. Waar dat is, zien we wel", zegt de oud-speler van sc Heerenveen tegen Voetbal International.

Momenteel richt Pierie zich op de degradatiestrijd met Excelsior. Hij ging in januari aan de slag bij de Kralingers, maar liep al snel een liesblessure op en keerde pas in april terug. Het was niet de eerste tegenvaller voor de linkspoot, die vorig seizoen een huurperiode bij FC Twente in het water zag vallen door rugproblemen. Daarom is hij blij dat hij nu weer op het veld staat. "Ik heb veel blessures gehad. Zeker in de fase waarin ik met mijn loopbaan zit, viel dat niet altijd mee. Het is ontzettend moeilijk, maar je moet de knop omzetten."

"Natuurlijk ben ik eenzaam geweest de afgelopen weken", erkent Pierie. "Je bent ergens nieuw en staat buiten de groep. Op die momenten moet je mentaal sterk zijn en leer je jezelf kennen. Dat heb ik helaas al eerder meegemaakt. Ik wil zo graag. Ook nu weer, ik wilde zo graag weer in de Eredivisie spelen en Excelsior bood me die kans. En dan ben ik er gelijk weer een hele tijd uit. Dat is zo frustrerend."

Mede door alle pech speelt Pierie nu bij Excelsior in de onderste regionen van de Eredivisie in plaats van minimaal een subtopper. "Het had allemaal anders kunnen lopen, maar zo is het niet gelopen. Streep eronder en door. Ik kan nu weer trots en gelukkig kan zijn bij Excelsior."