FC Twente wil Youri Regeer overnemen van Ajax

'Twente wil shoppen bij Ajax en naast Salah-Eddine nog een verdediger inlijven'

3 mei om 21:47
Laatste update: 3 mei om 21:54

FC Twente heeft concrete interesse in Youri Regeer. Dat meldt het Algemeen Dagblad. De verdediger van Ajax leek dit seizoen heel even te kunnen denken aan een doorbraak in de Amsterdamse hoofdmacht, maar komt de afgelopen weken nauwelijks aan spelen toe. 

'De Tukkers hebben zich vorige maand in Amsterdam gemeld voor rechtsback Regeer, die ook als middenvelder uit de voeten kan', aldus het AD. De negentienjarige Haarlemmer zou met zijn veelzijdigheid eventueel ook het gat op kunnen vullen dat Ramiz Zerrouki waarschijnlijk achter gaat laten. Hij staat in de nadrukkelijke belangstelling van Feyenoord.

Tot een akkoord is het nog niet gekomen, weet de krant, dat meldt dat Twente een dubbelslag hoopt te slaan bij Ajax. 'De subtopper ziet Salah-Eddine (Anass, red.) de lijn van de tweede seizoenshelft komend seizoen graag doortrekken in Enschede.' De linksback annex middenvelder, die dit seizoen wordt gehuurd, hoopt volgend seizoen weer zijn kans te krijgen bij Ajax. 

Verder heeft Mohamed Daramy te horen gekregen dat Ajax vanaf komende zomer weer op hem rekent. De Deense vleugelaanvaller komt dit seizoen op huurbasis uit voor FC Kopenhagen, dat hem twee jaar terug nog voor 12 miljoen euro aan Ajax verkocht.