Feyenoord-fans halen binnen vijftien uur 100 duizend euro op voor huldiging

Feyenoord-fans halen binnen vijftien uur 100 duizend euro op voor huldiging

4 mei om 13:53

Een crowdfundingsactie voor het aanstaande kampioenschap van Feyenoord heeft binnen vijftien uur al 100 duizend euro opgeleverd. Supportersvereniging De Feijenoorder is verantwoordelijk voor het enorme bedrag.

Het streefbedrag van de supportersvereniging was aanvankelijk een ton. De Feijenoorder had bij aanvang van de crowdfunding meerdere doelen. Bij dertigduizend euro wordt het grootste kampioensdoek ooit gerealiseerd, bij zestigduizend euro komt er een Feyenoord-doek op een gebouw in Rotterdam bij en bij de mijlpaal van een ton komt er een 'gruwelijke muurschildering' om het 115-jarig bestaan van de Feyenoord te vieren. 

'WAUW! We hadden nooit durven dromen dat we binnen 24u onze eerste doelen zouden bereiken. Waanzinnig hoeveel steun we hebben mogen ontvangen!', klinkt het op de website van de vereniging. Omdat het doel zo snel bereikt is, heeft De Feijenoorder het doel bijgesteld. Als er 200.000 euro wordt opgehaald, krijgt de loods waarin alle vrijwilligers werken een upgrade.

Feyenoord kan dit weekend al kampioen worden. Als PSV zaterdag punten verspeeld bij Sparta Rotterdam en de ploeg van Arne Slot zegeviert bij Excelsior, is het kampioenschap een feit.