Bas Kuipers vraagt aandacht voor onderzoek tijdens Go Ahead Eagles - FC Groningen

Bas Kuipers vraagt aandacht voor hersenonderzoek: 'Hoop iets terug te doen'

4 mei om 17:06
Laatste update: 4 mei om 17:44

Op initiatief van Bas Kuipers staat de wedstrijd van aankomende zaterdag tussen Go Ahead Eagles en FC Groningen in het teken van de Hersenstichting. Op die manier wil de aanvoerder van de club uit Deventer aandacht vragen voor hersenonderzoek, een thema dat hem persoonlijk aan het hart gaat.

Na het duel tussen Go Ahead en sc Heerenveen op 15 oktober 2022 stond Kuipers met tranen in zijn ogen voor de camera van ESPN. "Zijn lichaam is er nog wel, maar zijn hersenen doen het niet meer en de artsen kunnen niets meer voor hem doen", zei hij over zijn vader, die kort na de wedstrijd overleed door twee hersenbloedingen. 

Kuipers vraagt nu aandacht voor het belang van hersenonderzoek. "Het voelt een beetje als iets doen voor hem. Vandaar dat ik uitkwam bij de Hersenstichting. Ik hoop iets terug te kunnen doen. Een gebaar naar hem en naar de mensen die het ook overkomt."

Veiling
Alle wedstrijdshirts die door de spelers van Go Ahead worden gedragen tegen Groningen worden na afloop van het duel geveild. De opbrengsten gaan naar de Hersenstichting.