Italiaans international vijf jaar de bak in voor matchfixing en banden met maffia

Italiaans international vijf jaar de bak in voor matchfixing en banden met maffia

4 mei om 21:44

Armando Izzo, speler van Monza FC in de Serie A, moet vijf jaar de gevangenis in vanwege matchfixing en banden met de maffia. Dat meldt Italiaans persbureau ANSA. De centrumverdediger zou het strafbare feit in het seizoen 2013-2014 gepleegd hebben.

Izzo geeft zelf aan dat hij onschuldig is en gaat in hoger beroep tegen de zaak. In mei 2014 zou hij de wedstrijd tussen zijn ploeg Avellino en tegenstander Modena onrechtmatig beïnvloed hebben. Op welke manier hij dat deed is niet bekend gemaakt. In de Serie B-wedstrijd werd het uiteindelijk 1-0 voor de tegenstander van Izzo. Ook toenmalig ploeggenoten Francesco Millesi en Luca Pini komen nog voor de rechter.

De 31-jarige centrumverdediger Izzo is een geboren Napolitaan en hij begon zijn loopbaan ook in de jeugd van de huidige koploper in de Serie A. Vervolgens speelde hij in de Avellino, Genoa en lange tijd voor Torino. Inmiddels is hij actief bij Monza FC en speelde hij woensdag nog in de wedstrijd tegen AS Roma (1-1). Hij kwam ook drie keer uit voor het Italiaanse elftal.