Trauner lovend over Slot en Feyenoord

'Dit is zo'n enorme bonus in mijn carrière, komst van Slot heeft alles veranderd'

5 mei om 15:12

Gernot Trauner geniet met volle teugen bij Feyenoord. Dat de Oostenrijkse verdediger in Rotterdam-Zuid zo succesvol zou zijn, vindt hij naar eigen zeggen een 'enorme bonus'.

Trauner kwam in de zomer van 2021, toen Feyenoord via de play-offs voorronde van de Conference League had afgedwongen, bij Feyenoord. Hij had zich niet kunnen voorstellen dat hij het huidige succes zou meemaken. "Dit is zo'n enorme bonus in mijn carrière. Twee jaar geleden, toen ik de stap naar Rotterdam maakte, was de situatie bij Feyenoord totaal anders dan nu", laat hij optekenen door De Telegraaf.

"De club kwam uit een lastige periode, het elftal worstelde en ik wist ook niet wat er mogelijk zou zijn. De club haalde Arne als trainer binnen en sindsdien is werkelijk alles veranderd hier", stelt Trauner. "De stijl van voetballen, de hele manier van werken en daardoor hebben we veel bereikt. Het is een hele reis geweest, van mijn komst hier tot aan het moment dat we nu de titel kunnen pakken."

Trauner denkt te weten wat Feyenoord dit seizoen zo sterk maakt. "We hebben wel spelers met individuele kwaliteit, maar er zijn geen supersterren en dat gedrag zit ook bij niemand in de groep. We vormen wél een ongelooflijk hecht team."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!