Klopp geeft op in strijd met Ten Hag

Klopp geeft strijd met Ten Hag op: 'Ze moeten nog maar acht punten halen'

5 mei om 20:33

Jürgen Klopp heeft de strijd om een Champions League-ticket opgegeven. Manchester United ging donderdag weliswaar onderuit tegen Brighton & Hove Albion FC, maar volgens de manager van Liverpool geeft de ploeg van Erik ten Hag de vierde plek niet meer uit handen. 

Liverpool neemt het zaterdagavond op tegen Brentford. The Reds staan vier punten achter United, maar speelden ook een duel meer. Met slechts vier wedstrijden op de kalender is een vierde plaats ver weg voor Liverpool, weet ook Klopp. "Wij kunnen maximaal op 71 punten komen. Manchester United heeft momenteel 63 punten en hoeft dus maar acht van de mogelijke vijftien punten in de laatste vijf wedstrijden te halen. Dat gaat ze lukken", meent de manager op het persmoment in aanloop naar het duel.

De Champions League is ver weg en daarom wil Klopp ook vooral de nadruk op de tegenstander leggen. "Hun inworpen, corners en counters zijn van een zeer hoog niveau. Het wordt een zeer zware wedstrijd", meent de Duitser over het duel met Brentford. De vijfde plek is ook alles behalve veilig voor Liverpool: Brighton speelde twee wedstrijden minder en staat vier punten achter. 

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!