Schalke stunt bij Mainz

Schalke stunt in minuut 103 bij nummer acht en klimt uit de degradatiezone

5 mei om 22:40
Laatste update: 5 mei om 22:49

FC Schalke 04 heeft vrijdag in de slotseconde een zeer belangrijke overwinning geboekt op FSV Mainz 05. De degradatiekandidaat pakt drie broodnodige punten en klimt tijdelijk naar plek veertien in de Bundesliga

Schalke ziet concurrent VfB Stuttgart de laatste weken veel punten pakken en wist vrijdag wat op het spel stond. De tegenstander was echter niet de minste: Mainz staat maar liefst achtste in de competitie. Marius Bütler zette Schalke na een klein halfuur op voorsprong, maar in de tweede helft trok Leandro Barreiro de stand weer recht. 

Tom Krauß zorgde na een uur weer voor de voorsprong van Schalke, maar tien minuten later stond de stand weer gelijk na een treffer van Aarón Martin. Het duel leek op een gelijkspel af te stevenen, maar een tweede treffer van Bütler, in de 103de minuut, bezorgde Schalke de belangrijke driepunter. Schalke stond vóór het duel op de zeventiende plek, maar pakt door de zege tijdelijk plek veertien over. Voor Schalke is het de tweede zege in drie wedstrijden tijd.