Perez draagt Arveladze aan bij Ajax

Perez tipt Ajax in trainerszoektocht: 'Die krijgen ze er gratis bij, alsjeblieft'

6 mei om 21:09
Laatste update: 6 mei om 21:18

Kenneth Perez linkt Shota Arveladze aan Ajax. De Georgiër, die gedurende zijn actieve loopbaan voor de Amsterdammers uitkwam, is zaterdagavond in de Johan Cruijff Arena te gast bij het duel tussen Ajax en AZ.

Arveladze kwam als speler voor zowel Ajax als AZ uit. Na zijn carrière ging hij aan de slag als trainer. "Hij is ook voetbaltrainer...", stelt Perez cryptisch bij De Eretribune op ESPN. Arveladze begon na zijn loopbaan als assistent-trainer bij AZ, waarna hij op eigen benen stond in Turkije, Israël, Oezbekistan en Engeland. Perez speelde in Alkmaar met de Georgïer samen. "Hij was echt heel slim, niet normaal slim."

"Een superspeler", vervolgt Perez, die onderbroken wordt. De Deen wordt gevraagd of hij 'iets bedoelde' met zijn eerdere uitspraak. "Ja, daar bedoelde ik eigenlijk iets mee." Ajax is op zoek naar een trainer, nu het nog altijd onduidelijk is of John Heitinga mag aanblijven. "Ik ken hem niet als trainer, maar het is een idee, toch? Die krijgen ze er gratis bij, alsjeblieft."