Sparta-spits Lauritsen reageert op interesse PSV: 'Een compliment'

Sparta-spits Lauritsen reageert op interesse PSV: 'Een compliment'

07-05-2023 09:32
35

Tobias Lauritsen kon zaterdag geen potten breken in het Eredivisie-duel met PSV, dat hem op de radar heeft. Daar is de 25-jarige spits van Sparta zelf echter niet van op de hoogte. 

"Ik heb er niets van gehoord. Ik zie het als een compliment", vertelt Lauritsen voor de camera van ESPN na de 0-1 nederlaag. De 1.96 meter lange Noor slaagde er zaterdag niet in om zijn visitekaartje af te geven. Hij werd nauwelijks gevaarlijk op Het Kasteel. "Ik doe altijd mijn best, maar het was een moeilijke en zware wedstrijd voor mij."

PSV-coach Ruud van Nistelrooij had zijn ploeg dan ook gewaarschuwd voor Lauritsen. "Hij is uniek in het winnen van duels, vooral met ballen van achteruit", zei de voormalig topspits voor het duel, geciteerd door Voetbal International. De complimenten van Van Nistelrooij doen Lauritsen goed. "Ik heb hem zien spelen toen ik klein was. Ik zie het als een groot compliment. Misschien lijk ik qua stijl een beetje op hem, maar niet veel." 

Sparta-coach Maurice Steijn legt zich neer bij de nederlaag (0-1). "We waren niet bij machte om het PSV moeilijk te maken. We kregen een ongelukkige goal tegen, waarbij we er niet goed uitzagen. Maar we waren gewoon niet goed genoeg. En daarvoor moet je ook de credits geven aan PSV, dat volwassen heeft gespeeld."