Klap voor Arsenal in Engelse titelstrijd: 'key performers' niet meer in actie

Klap voor Arsenal in Engelse titelstrijd: 'key performers' niet meer in actie

11-05-2023 20:05
12

Arsenal heeft slecht nieuws gekregen in de titelstrijd in de Premier League. The Gunners kunnen in het restant van het seizoen geen beroep meer doen op William Saliba en Oleksandr Zinchenko, meldt The Athletic.

Het Britse medium spreekt van een flinke klap voor Arsenal, aangezien de Franse verdediger en de Oekraïense linksback 'key performers' zijn in de formatie van manager Mikel Arteta. Saliba kwam al sinds maart niet meer in actie doordat hij rugklachten overhield aan het Europa League-duel met Sporting Portugal, terwijl Zinchenko uitviel tijdens de zege op Newcastle United van zondag. De twee hoeven niet onder het mes, maar komen dit seizoen niet meer in actie.

Zinchenko zal de komende wedstrijden vervangen worden door Kieran Tierney. Rob Holding en Gabriel Magalhães vormden sinds het wegvallen van Saliba het centrale duo, maar in de laatste twee duels koos manager Mikel Arteta voor de Pool Jakub Kiwior. Arsenal neemt het zondag op tegen Brighton & Hove Albion. De Londenaren hebben één punt minder dan koploper Manchester City, dat nog wel een duel tegoed heeft.