Slot vertelt toch over mogelijk Feyenoord-vertrek: 'Er is leven na Arne Slot'

Slot vertelt toch over mogelijk Feyenoord-vertrek: 'Er is leven na Arne Slot'

15-05-2023 06:54
50

Het gaat na het kampioenschap van Feyenoord ook veelvuldig over de toekomst van Arne Slot. Ibrahim Afellay vreest dat hij vertrekt en Pierre van Hooijdonk verwacht dat hij blijft, terwijl de trainer zelf de Rotterdamse fans gerust probeert te stellen.

Slot ligt nog tot medio 2025 vast in De Kuip, maar na zijn huzarenstukje met Feyenoord is er belangstelling uit de Premier League. Onder meer bij Tottenham Hotspur staat hij op het lijstje.  "Als die club zich meldt, moet je een grote jongen zijn om te weigeren", stelt Afellay bij Studio Voetbal. "Het zou me niet verbazen als hij dan gaat. Tottenham Hotspur is een geweldige club, wat anders dan Southampton of Aston Villa."

Van Hooijdonk verwacht desondanks dat Slot bij Feyenoord blijft. "Erik ten Hag is ook gewoon gebleven bij Ajax toen hij de halve finales van de Champions League had bereikt. Ik denk dat hij niet weggaat", aldus de oud-spits. Afellay bestrijdt: "Bij Feyenoord heeft Slot het maximale bereikt, hij heeft er meer uitgehaald dan erin zit. Verwacht je dat hij volgend jaar de finale van de Champions League haalt?"

Verslaggever Arno Vermeulen beweert dat de kans 'reëel is' dat Slot weggaat, maar Jean-Paul van Gastel ziet een belangrijk argument om toch te blijven. "Ze kunnen weer kampioen worden. Dat is uniek."

Reactie Slot
Slot hield tijdens de persconferentie de kaken op elkaar, maar laat zich bij Studio Voetbal alsnog verleiden tot uitspraken over een mogelijk vertrek. "Mocht ik ooit op enig moment besluiten weg te gaan, dan weet ik dat er leven is na Arne Slot", benadrukt hij. "Het mooiste dat je als trainer voor elkaar kan krijgen, is ervoor te zorgen dat de boel niet in elkaar stort als je weggaat. Dat is bij AZ gelukt. Ik ben ervan overtuigd dat Feyenoord er dusdanig goed voorstaat dat elke andere trainer hier succesvol kan zijn."