Doorselecteren in Rotterdam: op deze posities moet Feyenoord zich versterken

Doorselecteren in Rotterdam: op deze posities moet Feyenoord zich versterken

15-05-2023 16:00
91

Feyenoord kan zich na de zomer opmaken voor de groepsfase van de Champions League. Quilindschy Hartman zei het tijdens de huldiging treffend: de linksback hoopt dat het huidige Feyenoord intact blijft. Hoe klaar zijn de Rotterdammers voor het grootste Europese toernooi? VoetbalPrimeur maakt de balans op.

Keepers

De technische leiding heeft voor de positie onder de lat voldoende werk. Met Justin Bijlow, die tot medio 2025 vastligt, beschikt Feyenoord over een Champions League-waardige doelman. Tweede goalie Timon Wellenreuther, die gehuurd wordt van RSC Anderlecht, is nog in onzekerheid over zijn toekomst.

Wedden

Meer odds

De Duitser geniet belangstelling uit de Bundesliga en gaf onlangs aan niet nog een keer verhuurd te willen worden. Feyenoord zal de koopoptie dus moeten lichten, of Wellenreuther vertrekt. Derde keeper Ofir Marciano loopt uit zijn contract, terwijl Tein Troost naar NAC Breda vertrekt. Aangezien Bijlow nog nooit een volledig seizoen blessurevrij is geweest, zal Feyenoord voor de start van de Champions League een goede tweede en ook een derde keeper moeten vastleggen.

Defensie

Achterin is de spoeling bij Feyenoord minder dun. Los van huurling Jacob Rasmussen heeft elke verdediger een doorlopend contract tot minimaal de zomer van 2025. Met Lutsharel Geertruida, Gernot Trauner, Dávid Hancko en Hartman hebben de Rotterdammers een achterhoede die niet misstaat in Europa.

Op iedere positie is Feyenoord dubbel bezet. Alleen in het hart van de defensie kan de Stadionclub richting het Champions League-seizoen een versterking gebruiken. Achter Trauner en Hancko zit – ervan uitgaande dat Geertruida de rechtsback is - alleen Neraysho Kasanwirjo.

Middenveld

Algemeen directeur Dennis te Kloese heeft al voorgesorteerd op mogelijke exits. Het ligt in de lijn der verwachting dat aanvoerder Orkun Kökcü voor een miljoenenbedrag vertrekt en dat Sebastian Szymanski niet definitief wordt overgenomen van Dinamo Moskou. Met het aantrekken van Thomas van den Belt en Ramiz Zerrouki is dit in de breedte al opgevangen.

Mats Wieffer tekende recent bij en Quinten Timber heeft ook een doorlopend contract. Feyenoord hoopt volgend seizoen de vruchten te plukken van het aantrekken van Ezequiel Bullaude, die een jaar heeft kunnen wennen aan Europa. Toch rijst de vraag of deze namen hoge ogen kunnen gooien in de Champions League. Het is aannemelijk dat het technisch hart nog een middenvelder met Europese ervaring wil binnenhalen.

Aanval

In Rotterdam en omstreken zal iedereen in spanning afwachten of Santiago Gimenez, die nog tot medio 2026 vastligt, blijft. Door een schorsing mist hij sowieso de eerste twee Champions League-duels. Als er geen nieuwe spits wordt aangetrokken, zal Danilo de aangewezen aanvalsleider voor Feyenoord zijn in de Champions League-ouverture.

De achilleshiel van Feyenoord - als die er überhaupt was - waren dit seizoen de flanken. Oussama Idrissi keert in principe terug bij Sevilla, terwijl Alireza Jahanbakhsh gelinkt wordt aan een vertrek. Feyenoord hoopt dat Igor Paixão net als Bullaude tot wasdom komt en Patrik Walemark is ook nog niet afgeschreven in Rotterdam-Zuid. Toch moeten de Rotterdammers zich op deze positie versterken richting het Europese seizoen.

Conclusie
Feyenoord bevindt zich in een luxepositie. Op de huurlingen na heeft iedere speler een langlopend contract, waardoor de Rotterdammers in een prettige positie zitten. Ook financieel. Met een vertrek van Orkun Kökcü wordt achter de schermen rekening gehouden. Om op volle oorlogssterkte voor de dag te komen in de Champions League, moet Feyenoord de markt op voor minimaal één keeper, een verdediger, nog zeker één middenvelder en buitenspelers.