Gimenez kijkt naar 'foutje' bij Ajax: 'Wist dat Mexicaanse vlag niet voor mij was'

Gimenez kijkt naar 'foutje' bij Ajax: 'Wist dat Mexicaanse vlag niet voor mij was'

17-05-2023 08:09
87

Santiago Gimenez kan nu al terugkijken op een geweldig debuutseizoen bij Feyenoord. De Mexicaanse spits was zelf het meest onder de indruk van de Klassieker, waar hij net als zijn verloofde een hoofdrol opeiste.

Gimenez scoorde in de Klassieker van 19 maart tegen Ajax in de Johan Cruijff Arena. De spits maakte toen, volgens hem, een 'foutje' door naar het vak met Amsterdamse fans te lopen bij het juichen. Achteraf vertelt hij tegen Voetbal International, dat dit niet helemaal per ongeluk was. "Ja, natuurlijk wist ik dat die Mexicaanse vlag er niet hing voor mij, maar ik liep er toch maar even naartoe. Ik houd van die rivaliteit."

Ook de verloofde van Gimenez nam nogal wat risico’s tijdens de Klassieker. Zij ging met een Feyenoord-shirt aan in de Johan Cruijff Arena zitten, maar ook zij wist precies wat ze deed. "Ze is stiekem naar de Ajax-wedstrijd geweest, in Amsterdam. Van tevoren werd er gewaarschuwd, het zou misschien gevaarlijk zijn. Maar ja Nederland is geen Mexico of Argentinië. Heb je River Plate-Boca Juniors gezien? Dat is pas een derby."

Gimenez ziet die goal tegen Ajax ook als zijn mooiste van het seizoen. "Vanwege het sentiment, maar ook door de aanval die eraan voorafging. Idrissi die de bal achter zijn standbeen meegeeft aan Hartman, die ’m vervolgens perfect neerlegt voor mij. Ach, die hele wedstrijd is onvergetelijk, de zwaarste die we hebben gespeeld in de Eredivisie."