'Situatie Tadic bij Ajax lijkt beetje op die van Ronaldo vorig jaar bij United'

'Situatie Tadic bij Ajax lijkt beetje op die van Ronaldo vorig jaar bij United'

17-05-2023 13:30 Laatste update: 13:37
84

Journalist Sjoerd Mossou denkt niet dat Ajax verder komt zo lang Dusan Tadic nog in de selectie zit. Dat vertelt hij in zijn podcast bij het Algemeen Dagblad. Hiermee trekt hij de vergelijking met de situatie van Cristiano Ronaldo bij Manchester United begin dit seizoen.

"Ronaldo had individueel ook hele goede statistieken, maar hij hielp het team niet verder." Mossou doelt hiermee op het feit dat Tadic nog steeds erg goed staat qua assists en goals bij Ajax. "Je moet als speler ook altijd het team beter maken en dat is bij Tadic dit seizoen natuurlijk ook niet het geval." De aanvaller staat nog altijd op tien goals en achttien assists in de Eredivisie.

Wedden

Meer odds

Volgens Mossou zijn er veel te laat stappen gezet in het beperken van de macht van Tadic bij Ajax. "Je zag van kilometers aankomen, dat hij niet meer de hele hiërarchie kan bepalen. Het had in de zomer al een thema moeten zijn. Ik mag aannemen dat ze het deze zomer wel inzien en het gesprek aangaan. Dan vraag ik me af of Tadic het kan opbrengen om te leven met een rol als supersub of dat hij niet meer alles speelt."

Voor Mossou is het wel zeker dat Tadic volgend seizoen niet meer kan doen wat hij eerder deed. "Het elftal dragen zoals hij in de afgelopen jaren geweldig heeft gedaan, zit er komend seizoen normaal gesproken niet meer in."