Van Nistelrooij looft pupil richting strijd om tweede plek: 'De knop is omgegaan'

Van Nistelrooij looft pupil richting strijd om tweede plek: 'De knop is omgegaan'

19-05-2023 13:40 Laatste update: 15:34
44

Ruud van Nistelrooij had vrijdagmiddag mooie complimenten voor Joey Veerman. De coach van PSV vertelde op een persconferentie dat hij ziet dat de knop is omgegaan bij de middenvelder. Hij hoopt dat ze mede door hem de Champions League in kunnen.

"Joey zet hele goede stappen", vertelt de trainer van de Eindhovenaren. "Dit is belangrijk voor de ontwikkeling van een middenvelder van een topclub met aspiraties bij het Nederlands elftal. Het hoort erbij en hij heeft de knop omgezet, zowel fysiek als in de mindset." Veerman hoort dit seizoen regelmatig tot de uitblinkers bij de huidige nummer twee van de Eredivisie.

Ruud van Nistelrooij wil in ieder geval nog nergens op vooruit kijken. Hij heeft in ieder geval nog maar één doel. "Het is van levensbelang voor PSV om in de Champions League te komen, maar de weg is nog lang en daar zitten we middenin. De eerste stap die we nu moeten zetten, is om af te dwingen dat we een ticket krijgen voor de voorfase."

Ook hoopt Van Nistelrooij dat hij volgend jaar in die Champions League kan rekenen op de Mexicaan Erick Gutiérrez. De middenvelder gaf eerder wel aan te willen vertrekken uit Eindhoven. "Het is ook moeilijk voor hem. Daarover zijn we in gesprek en die gesprekken zijn constructief. Spelers met doorlopende contracten reken ik op en wil ik graag hier houden, dat kan ik erover zeggen."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!