Ajax-supporters keren zich tegen Van der Sar: directeur uitgefloten in Arena

Ajax-supporters keren zich tegen Van der Sar: directeur uitgefloten in Arena

21-05-2023 14:34
76

Edwin van der Sar is de gebeten hond onder een deel van Ajax-aanhang. De algemeen directeur werd zondag op een fluitconcert getrakteerd in de Johan Cruijff Arena.

Voorafgaand aan het Eredivisie-duel met FC Utrecht nam Van der Sar het woord om Michael Reiziger en Maarten Stekelenburg te bedanken. De assistent-trainer en de doelman nemen na dit seizoen afscheid van de club en kregen een warm applaus. Dat gold niet voor de directeur, die het moest doen met een fluitconcert.

Supporters houden Van der Sar verantwoordelijk voor het rampseizoen van de Amsterdammers. De oud-keeper speelde onder meer een rol in de keuze om het technisch beleid in handen te leggen van Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar tijdens de desastreus verlopen transferzomer.

Ajax moet nog alle zeilen bijzetten om de derde plaats in de Eredivisie vast te houden. Mochten de Amsterdammers naar plek vier zakken, dan wacht volgend jaar deelname aan de Conference League. Van der Sar zei in het verleden dat hij in dat geval niet meer bij de club werkzaam zou zijn.