'Chaos bij Ajax compleet: opgestapte bestuursraad dreigt rvc mee te nemen in val'

'Chaos bij Ajax compleet: opgestapte bestuursraad dreigt rvc mee te nemen in val'

26 mei - 07:00
224

Volgens De Telegraaf rommelt het inmiddels aan alle kanten binnen het bestuur van Ajax. De bestuursraad van de Amsterdammers is dan wel opgestapt, maar voor de aankondiging van het vertrek hebben ze nog wel gestemd vóór de beloning van de rvc-leden.

De voorzitter van de bestuursraad, Frank Eijken, liet tijdens de laatste Algemene Ledenvergadering weten dat hij geen vertrouwen meer voelt en dat zijn bestuur daarom opstapt. Dat vertrouwen is vooral weg door het idee om de rvc te gaan belonen, dat door Eijken werd bedacht. Voordat het bestuur vertrekt hebben ze online nog wel gestemd voor het geld geven aan die rvc-leden. Aangezien Eijken nog 73% van de aandelen bezit is de kans daarom groot dat de beloning er alsnog gaat komen.

Binnen Ajax zijn ze witheet door de actie van Eijken. Volgens veel leden van de club wordt er niet naar ze geluisterd en doet het bestuur, ondanks dat er geen vertrouwen is, gewoon wat ze zelf willen. Mogelijk neemt de bestuursraad door deze beslissing de rvc mee in hun val. De nieuwe raad, waarschijnlijk bestaande uit ereleden met Ajax-DNA, wil schoon schip maken en kan dan bijna niet anders dan ook de commissarissen wegsturen.

Voormalig businessclubvoorzitter en lid van Ajax Lex Hes is ook totaal niet te spreken over het voorval. "Het gaat ons om het feit dat de bestuursraad ons dit ondemocratisch door de strot wil duwen. We willen hier gewoon als leden over kunnen meepraten. Zoals dat hoort in een vereniging. En na dit dramatisch verlopen seizoen vinden we de timing ook heel slecht."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie