Romano laat 'here we go' los: 'Ajax gaat zich versterken met Van den Boomen'

Romano laat 'here we go' los: 'Ajax gaat zich versterken met Van den Boomen'

27-05-2023 11:37 Laatste update: 11:55
566

Branco van den Boomen wordt de eerste zomerversterking voor Ajax, meldt transfergoeroe Fabrizio Romano. De 27-jarige middenvelder komt over van Toulouse en gaat een contract tot de zomer van 2027 in Amsterdam tekenen.

Van den Boomen loopt bij Toulouse uit zijn contract en gaat transfervrij de overstap naar Ajax maken. Volgens Romano heeft de middenvelder al een principeakkoord met Ajax bereikt en is de deal op een haar na rond. In een van de komende dagen ondergaat Van den Boomen zijn medische keuring bij Ajax, waarna de transfer wereldkundig gemaakt gaat worden.

In de zomer van 2020 verruilde Van den Boomen De Graafschap voor Toulouse. In het zuiden van Frankrijk is hij de afgelopen jaren uitgegroeid tot een dragende kracht en stond hij mede aan de basis van de promotie van Toulouse naar de Ligue 1. Dit seizoen was hij in 38 officiële wedstrijden goed voor zes goals en dertien assists.

Van den Boomen stond ook bij PSV en Feyenoord op de lijst. Leeds United, Aston Villa, Sevilla, VfL Wolfsburg, Olympique Marseille én Galatasaray waren eveneens geïnteresseerd, maar de middenvelder gaat bij Ajax aan de slag. Daarmee heeft technisch directeur Sven Mislintat zijn eerste zomerversterking in huis. 

Dit seizoen speelde Van den Boomen voornamelijk als centrale middenvelder, al kwam hij in een aantal duels ook als verdedigende middenvelder in actie. Hij kan ook op 'tien' uit de voeten, waardoor Ajax een multi-inzetbare speler in huis haalt.