Flekken neemt op Ibiza afscheid van Freiburg: 'Vijf mooie en niet zo mooie jaren'

Flekken neemt op Ibiza afscheid van Freiburg: 'Vijf mooie en niet zo mooie jaren'

28-05-2023 13:44
1

Mark Flekken gaat afscheid nemen van SC Freiburg op Ibiza. De doelman evenaarde dit seizoen een clubrecord met dertien clean sheets, maar is naar eigen zeggen toe aan een nieuw avontuur in de Premier League bij Brentford.

"Ik ben ongelooflijk trots op de jongens en op iedereen die bij de club werkt en hopelijk gaan ze nog heel lang door op deze manier", zegt Flekken na afloop van het verloren duel met Eintracht Frankfurt (2-1) voor de camera van Sky. Voor hij naar Brentford vertrekt, volgt eerst nog een korte vakantie met zijn teamgenoten. "We vliegen naar Ibiza voor twee nachten, we hebben het dik verdiend."

Het was niet het gedroomde afscheid van Flekken bij de Bundesliga-club. "In de rust leek het er nog op dat we de Champions League konden halen", stelt de 29-jarige doelman. "Als ploeg kunnen we trots zijn op wat we dit seizoen hebben bereikt. Natuurlijk is het uiteindelijk jammer als je de Champions League niet bereikt, maar we wisten dat de kans klein was. Helaas hebben we het de laatste weken een beetje verpest voor onszelf." Wel wacht deelname aan de Europa League voor Freiburg.

Flekken kijkt voor zijn vertrek naar de Premier League terug op 'vijf mooie en niet zo mooie jaren' bij Freiburg. "Ik moest twee jaar wachten op mijn kans achter Alex (Scholow, red.). Toen kreeg ik de kans en raakte ik helaas geblesseerd. Ik lag er weer een jaar uit, maar na mijn operatie kreeg ik het vertrouwen van de club. Hopelijk heb ik dat de laatste twee jaar terugbetaald."