Champions League-loting in aantocht: de zes mogelijke tegenstanders van PSV

Champions League-loting in aantocht: de zes mogelijke tegenstanders van PSV

24 juli - 08:30 Laatste update: 5 juni - 08:30
282

PSV krijgt op maandag 24 juli te horen welke club in de derde voorronde verslagen moet worden op weg naar de groepsfase van de Champions League. Dít zijn de zes mogelijke tegenstanders.

PSV eindigde afgelopen seizoen op de tweede plaats in de Eredivisie en greep daarmee een ticket startbewijs voor de derde voorronde van de Champions League. Dat is van cruciaal belang: het levert minimaal tien à vijftien miljoen euro op, terwijl er sportief ook goede kansen lijken te liggen.

In totaal zijn er zes mogelijke tegenstanders voor PSV in de derde voorronde. De Eindhovenaren nemen het op tegen Servette FC (Zwitserland), KRC Genk (België), Panathinaikos (Griekenland), FK Dnipro (Oekraïne), Sturm Graz (Oostenrijk) of Backa Topola (Servië). Ook Olympique Marseille, Sporting Braga en Rangers FC stromen in, maar zij hebben net als PSV een geplaatste status.

Servette, Genk, Panathinaikos en Dnipro spelen eerst nog wel in de tweede voorronde. De loting daarvoor vindt plaats op vrijdag 21 juni en de wedstrijden staan gepland voor 25 of 26 juli en 1 of 2 augustus. De wedstrijden in de derde voorronde worden gespeeld op 8 of 9 augustus en 15 augustus.

Play-offs Champions League
Overleeft PSV de derde voorronde, dan wachten in de play-offs Marseille, Braga, Rangers, Sturm Graz, Backa Topola, Dnipro, Genk, Servette of Panathinaikos. De play-offs staan voor 22/23 en 29/30 augustus op het programma. Plaatsing voor de groepsfase van de Champions League levert 35 tot 40 miljoen euro op.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s