Rutten: Ik heb niet gezegd dat ik definitief stop, maar ik stop bij PSV

Rutten: "Ik heb niet gezegd dat ik definitief stop, maar ik stop bij PSV"

28-05-2023 14:15
9

Fred Rutten moet PSV zondag de tweede plaats in de Eredivisie bezorgen. De assistent neemt in de Eredivisie-kraker tegen AZ de honneurs waar na het vertrek van Ruud van Nistelrooij.

Rutten maakte al het nodige mee in zijn carrière, maar erkent dat het een pittige opgave is. "Ik denk dat dit wel één van de moeilijkste wedstrijden is. In een heel kort tijdsbestek moet je de hoofdjes dezelfde kant op krijgen. Dat is best wel lastig, maar ik denk dat het gelukt is. Op de training voerden ze uit wat van ze wordt gevraagd. En ook van wat ik van ze gezien heb. Dan denk ik dat het wel goed zit."

Rutten kiest ervoor om vast te houden aan dezelfde spelers. "In de serie waarin we zitten hebben we eigenlijk maar twee keer schade opgelopen. Deze spelers wisten het vorige week in het laatste halfuur (3-3 tegen sc Heerenveen, red.) toch op te brengen om dat gelijkspel eruit te halen. In mijn gevoel moeten zij het nu weer doen. Ik heb met eigenlijk iedereen wel een klein gesprekje gevoerd", stelt hij.

De interim-coach stelt dat de aanpak slechts een klein beetje zal verschillen van die onder Ruud van Nistelrooij. "We hebben een bepaalde manier van spelen geïntroduceerd. Het zou heel gek zijn als ik alles in één keer overboord zou gooien. De speelwijze is gerelateerd aan het verleden, maar hier en daar heb ik wat nuances aangelegd", stelt Rutten, die een tipje van de sluier oplicht. "Ik vind dat we wat vaker en wat langer de bal moeten houden."

Eigen toekomst
Voor Rutten is het zijn laatste wedstrijd bij PSV. "Daar kom ik nog wel een keer op terug. "Wij zijn twee professionals en als je het gevoel hebt dat je bijna hetzelfde bent, dan moet eentje de keuze maken. En ik heb die keuze gemaakt", doelt hij ook op Van Nistelrooij. "Ik heb niet gezegd dat ik definitief stop, ik heb gezegd dat ik stop bij PSV", benadrukt hij. "Ik heb echt niet de deur op slot gegooid."

Opstelling PSV: Benítez; Mwene, Ramalho, Branthwaite, Van Aanholt; Sangaré, Til, Veerman; El Ghazi, De Jong, Simons.