Ten Hag pakt derde plek, geen Europees voetbal Spurs, typische Liverpool-afsluiter

Ten Hag pakt derde plek, geen Europees voetbal Spurs, typische Liverpool-afsluiter

28-05-2023 19:27 Laatste update: 20:03
29

Erik ten Hag heeft zijn eerste Premier League-seizoen met Manchester United afgesloten op de derde plek. The Red Devils wisten Fulham op de laatste speeldag te verslaan. Tottenham Hotspur greep juist volledig naast Europees voetbal, terwijl Liverpool het seizoen in een chaotische wedstrijd op typische wijze afsloot.

Manchester United - Fulham 2-1
De ploeg van Ten Hag was voor het duel met Fulham al zeker van een Champions League-ticket voor volgend seizoen. Op Old Trafford stond de derde plek echter wel nog op het spel. Man United moest winnen om Newcastle United voor te blijven. Dat lukte uiteindelijk ook, al kwamen The Red Devils wel nog op achterstand door een kopgoal van Kenny Tete. United werd daardoor wakkergeschud, ging beter spelen en wist door goals van Jadon Sancho en Bruno Fernandes te winnen en de derde plek in de wacht te slepen.

Leeds United - Tottenham Hotspur 1-4
Spurs moest op zijn beurt juist winnen van degradatiekandidaat Leeds om zicht te houden op een ticket voor de voorronde van de Conference League. Dat lukte door een uitblinkende Harry Kane ook, maar toch bleek het niet genoeg: Aston Villa won namelijk eveneens, waardoor die ploeg naar het derde Europese toernooi mag.

Aston Villa - Brighton 2-1
De ploeg uit Birmingham won die wedstrijd van het Brighton van Joël Veltman, die in de basis begon. Villa maakte via doelpuntenmakers Douglas Luiz en Ollie Watkins al vroeg het verschil. Voor Brighton heeft de nederlaag geen gevolgen: de stuntploeg mag zich volgend seizoen melden in de groepsfase van de Europa League.

Southampton - Liverpool 4-4
De laatste wedstrijd van Liverpool in dit seizoen, tegen het al gedegradeerde Southampton, stond symbool voor de voetbaljaargang van The Reds. Liverpool kwam namelijk bijzonder wisselvallig voor de dag tegen The Saints. Na een snelle 0-2 voorsprong scoorde Southampton vier keer, maar toch wist Liverpool er nog een gelijkspel uit te slepen. Cody Gakpo nam één van de treffers voor zijn rekening. Liverpool was voor zijn bezoek aan Southampton al zeker van de vijfde plek.

Brentford - Manchester City 1-0
Het is reuzendoder Brentford niet gelukt om zijn prachtige seizoen te belonen met een Europees ticket, maar de nummer negen van de Premier League heeft op de laatste speeldag wel weer een topclub verslagen. Kampioen Manchester City moest voor de tweede keer dit seizoen zijn meerdere erkennen in Brentford, dat zonder de geschorste Ivan Toney laat de winnende treffer maakte.

Arsenal - Wolves 5-0
The Gunners hebben hun seizoen juist op een positieve manier afgesloten. In de laatste weken kwam de klad erin bij Arsenal, maar tegen Wolves was daar niets van te merken: de ploeg van Mikel Arteta gaf een galavoorstelling weg en stond na een klein half uur al op 3-0. Gabriel Jesus en Jakub Kiwior lieten de einduitslag uiteindelijk nog oplopen tot 5-0.