Tannane dient teamgenoot van repliek: 'Dan laat je je team in de steek'

Tannane dient teamgenoot van repliek: 'Dan laat je je team in de steek'

29-05-2023 08:51
46

Oussama Tannane heeft Anthony Musaba publiekelijk een standje gegeven. De spelmaker van NEC leek tijdens het treffen met Fortuna Sittard zelfs te vragen om een wissel van de rappe aanvaller, maar dat ontkent hij.

NEC kreeg in Limburg nog laat de gelijkmaker te verwerken tegen Fortuna, waardoor de Nijmegenaren als twaalfde eindigen in de Eredivisie. Tijdens de wedstrijd leek een geïrriteerde Tannane te vragen om een wissel van Musaba. Dat ontkent de creatieveling. "Ik vond dat Musaba niet vanuit zijn kracht speelde", laat hij optekenen door fanplatform ForzaNEC. "We hebben afspraken van tevoren gemaakt en als je die niet nakomt laat je je team in de steek."

"Musaba is hartstikke snel en ik vind dat hij zijn acties moet maken vanuit de diepte. Nu hield hij de bal vaak bij zich en raakte hij hem te vaak kwijt. Dan moeten wij er als team achteraan lopen", zegt Tannane, die ontkent dat hij vroeg om een wissel van zijn teamgenoot. "Ik gaf aan bij de trainer dat we anders moesten spelen, maar het was geen vraag om een wissel."

Volgens Tannane heeft hij het na de wedstrijd tegen Fortuna bijgelegd met Musaba. Enkele minuten na het moment aan de zijlijn haalde trainer Rogier Meijer Musaba ook naar de kant.