Opvallende afwezigen bij Oranje: Koeman passeert Berghuis en Cillessen

Opvallende afwezigen bij Oranje: Koeman passeert Berghuis en Cillessen

29 mei - 13:05
58

Bondscoach Ronald Koeman heeft 26 spelers opgenomen in zijn definitieve Oranje-selectie, maar toch zijn er enkele opvallende afwezigen. Onder meer keepers Jasper Cillessen en Bart Verbruggen en Ajax-spelmaker Steven Berghuis ontbreken in het keurkorps.

Waar de net herstelde Andries Noppert meteen terugkeert bij het Nederlands elftal, gaat Koeman aan Cillessen voorbij. De 65-voudig international kampte de laatste weken van het Eredivisie-seizoen met een duidelijke vormcrisis bij NEC. Zijn fouten lijken hem nu de das om te doen.

Ook voor Verbruggen is geen plaats. De twintigjarige sluitpost speelde zich dit seizoen in de kijker van Europese topclubs als Bayern München en Manchester United. Voor zover bekend is Verbruggen niet geblesseerd, wel is het seizoen van Anderlecht al meer dan een maand afgelopen. Een gebrek aan wedstrijdritme zou zijn afwezigheid kunnen verklaren. Naast Noppert zijn Justin Bijlow en Mark Flekken opgeroepen.

Berghuis kan eveneens op vakantie. In tegenstelling tot onder meer Joey Veerman (PSV) kreeg hij geen oproep. De spelmaker van Ajax kwam na het uitduel bij FC Twente in een mediastorm terecht, omdat hij een vuistslag probeerde uit te delen aan een Enschedese fan, die zich schuldig had gemaakt aan racisme richting Brian Brobbey. Hij kampte de laatste weken echter ook met fysieke klachten.

Of dat de oorzaak is van zijn afwezigheid, is niet duidelijk. Ook Ajax-ploeggenoten Davy Klaassen en Brian Brobbey vielen af. Vooral Berghuis en Klaassen waren lange tijd een zekerheidje in Oranje. Koeman erkende vorige maand echter al dat het Amsterdamse rampseizoen gevolgen zou kunnen hebben. "Het is duidelijk dat de vorm bij de meeste Ajax-spelers onvoldoende is", zei de keuzeheer bij Studio Voetbal.

Verder wisten Stefan de Vrij, die bij Inter geen basisspeler meer is, en Kenny Tete het niet tot de definitieve selectie te schoppen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s