AZ beloont Youth League-talenten en hevelt kwintet over naar hoofdmacht

AZ beloont Youth League-talenten en hevelt kwintet over naar hoofdmacht

30 mei - 15:35
56

AZ heeft vijf talenten beloond met een definitieve plek in de A-selectie. Wouter Goes, Mexx Meerdink, Rome-Jayden Owusu-Oduro, Lewis Schouten en Ernest Poku sluiten in de voorbereiding op het nieuwe seizoen aan bij de hoofdmacht.

Goes, Meerdink en Poku zijn al gedebuteerd in AZ 1. Doelman Owusu-Oduro en Schouten zaten al meerdere malen bij de wedstrijdselectie, maar moeten nog wachten op hun eerste opwachting. "Het zal geen verrassing zijn dat Wouter Goes definitief naar de A-selectie gaat", stelt algemeen directeur Max Huiberts op de clubsite. Goes kwam het afgelopen seizoen al tot elf Eredivisie-optredens.

"Mexx Meerdink zal voor de meeste ook geen verrassing zijn. Lewis Schouten heeft het afgelopen jaar heel goed gedaan bij Jong, Onder 18 en in de Youth League. Rome-Jayden Ouwusu-Oduro heeft bijna het hele seizoen al getraind bij het eerste elftal. Ook zij verdienen deze promotie en schuiven door naar de A-selectie."

Poku zat in het verleden al een tijdje bij de A-selectie. "Door omstandigheden hebben we hem een tijd ook weer bij Jong AZ laten spelen. We dachten dat dit zijn ontwikkeling ten goede zou komen. Hij heeft dat goed opgepakt. Poku heeft een geweldig Youth League-seizoen gespeeld en hij verdient het weer om volledig deel uit te maken van AZ 1."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s