Te Kloese onthult bij Feyenoord: 'We spraken al maanden daarvoor met elkaar'

Te Kloese onthult bij Feyenoord: 'We spraken al maanden daarvoor met elkaar'

01-06-2023 14:58
51

Arne Slot verlengde recent zijn contract bij Feyenoord, maar maanden voor dat moment waren club en trainer al met elkaar in gesprek. Dat onthult directeur Dennis te Kloese, die ook uitlegt waarom dat naar buiten toe niet duidelijk werd gecommuniceerd.

Na veel geruchten en onduidelijkheid zette Slot recent zijn handtekening onder een nieuw contract bij Feyenoord, waardoor hij volgend seizoen weer voor de groep staat. Voor de buitenwereld leek het erop dat Slot de knoop pas op het laatste moment doorhakte, maar volgens Te Kloese zit de vork iets anders in de steel. "We hebben al maanden daarvoor gesproken met elkaar, nog ver voor een kampioenschap en mogelijke Champions League-deelname", zegt hij tegen RTV Rijnmond.

Wedden

Meer odds

"Dat waren heel prettige gesprekken, waarin Arne ook de waardering vanuit de club voelde, denk ik. We moeten natuurlijk realistisch blijven, omdat Arne een jonge trainer is met veel ambities, mogelijkheden en talent. Dan zal er een keer een moment komen dat hij de kans krijgt om zich te presenteren op een groter podium." Slot wilde tot het laatste moment echter niet bevestigen dat hij zou blijven in Rotterdam. Hadden hij en Te Kloese niet duidelijker moeten communiceren, om onrust te voorkomen? "Je kunt je achteraf altijd afvragen hoe je dingen beter kunt doen", zegt laatstgenoemde.

"Daar moeten we onszelf altijd kwetsbaar voor opstellen, maar we hebben ons gewoon vastgehouden aan de feiten. We speelden voor een kampioenschap en wilden onrustzaken als interesse in spelers en trainers weghouden. Intern hebben we onze intenties altijd duidelijk naar elkaar uitgesproken. We waren er soms verbaasd over dat er iets geroepen werd en er daarna een hele rij met verhalen in dezelfde trend kwam, zonder iets van feiten."