Sparta wint van FC Utrecht en doet goede zaken in strijd om Europees voetbal

01-06-2023 23:06 Laatste update: 23:20
76

FC Utrecht is er in het eerste duel van de play-offs voor Europees voetbal met Sparta Rotterdam niet in geslaagd om te winnen. Door een aansluitingstreffer van Anastasios Douvikas in de tweede helft is er echter nog hoop voor de club uit Utrecht.

Als nummer zes en zeven van de Eredivisie moesten FC Utrecht en Sparta het donderdagavond tegen elkaar opnemen. Vito van Crooij krijgt al vroeg in de wedstrijd de bal in de zestien, kijkt naar het doel en mikt de bal richting de verre hoek. De bal gaat maar net voor het doel van doelman Vasilios Barkas langs. Na bijna een half uur speeltijd krijgt Sparta een strafschop. Tobias Lauritsten wordt vastgehouden door Ruben Kluivert. De scheidsrechter bekijkt de beelden en wijst naar de stip, waarna Van Crooij zorgt voor de openingstreffer. Lauritsen krijgt tien minuten later, in minuut 39, de bal op de rand van de zestien voor zijn voeten. Hij vuurt direct op doel af. Barkas duikt wel, maar kan de bal niet tegenhouden: 0-2.

Na rust komt Utrecht aanvallender uit de startblokken. Pas in de zeventigste minuut wordt het team van Michael Silberbauer beloond met een aansluitingstreffer van Anastasios Douvikas. Terwijl teamgenoot Sean Klaiber op de grond ligt, slingert Othman Boussaid de bal voor en werkt topscorer Douvikas de bal binnen.

Aankomende zondag om 18:00 uur staat de return in Rotterdam op de planning. Dan zal duidelijk worden wie zich mag melden in de finale van de play-offs.