'Als ik het voor het zeggen zou hebben bij FC Twente, zou ik hem zeker verkopen'

'Als ik het voor het zeggen zou hebben bij FC Twente, zou ik hem zeker verkopen'

4 juni om 14:21

Václav Cerny is bezig aan een uitstekend seizoen bij FC Twente. De aanvaller was het afgelopen seizoen verantwoordelijk voor maar liefst dertien goals en elf assists. 

Niet eerder in zijn carrière maakte Cerny zo'n succesvol seizoen door. Sinds maart explodeerden de cijfers van de voormalig Ajacied. Zo heeft Cerny sinds maart 2023 meer goals en assists bij elkaar opgeteld dan bijvoorbeeld Xavi Simons (PSV), Santiago Giménez (Feyenoord), Vito van Crooij (Sparta) en Luuk de Jong (PSV).

"Het is natuurlijk een geweldige prestatie. En als ik FC Twente was, zou ik hem verkopen. Ik denk niet dat hij deze cijfers in de toekomst nog kan overtreffen", aldus Leon ten Voorde, FC Twente-volger van Tubantia in gesprek met de NOS.

"Vorig jaar was Cerny lang niet altijd onomstreden, hij had ook niet altijd een basisplek. Het lijntje bij hem is heel dun. Als het even lekker gaat, valt ineens alles goed. Maar zijn ondergrens kan dus ook heel laag zijn", vervolgt Ten Voorde. "Cerny is een echt gevoelsmens. Hij voelt nu vertrouwen, en dan valt ook bijna alles op z'n plek."