Emotionele Van Bommel weet niet wat hem overkomt: 'Ik heb het echt moeilijk gehad'

Emotionele Van Bommel weet niet wat hem overkomt: 'Ik heb het echt moeilijk gehad'

04-06-2023 21:28 Laatste update: 21:31
39

Mark van Bommel weet nog niet helemaal wat hij zondag allemaal heeft meegemaakt. Door een ongekende ontknoping is hij kampioen van België geworden met Royal Antwerp. Van Bommel onthult dat hij en zijn spelers er afgelopen week flink doorheen zaten.

Antwerp is door een ongekende slotfase kampioen van België. Het maakte zelf een late gelijkmaker tegen KRC Genk, terwijl Union Sint-Gillis in blessuretijd verloor van Club Brugge. Dat was precies genoeg voor het kampioenschap. "Dit is ongelofelijk", reageert Van Bommel na afloop bij Ziggo Sport. "Na de 1-2 van Genk zetten we het om, naar iets wat we getraind hebben. Een soort scenario. Daardoor kregen we grip op de wedstrijd en we wisten dat we een goal moesten maken. Als hij er dan zo in gaat..."

Vorige week kon Antwerp al kampioen worden, maar toen ging het laat mis tegen Union. "Als je zag wat er vorige week gebeurde in de kleedkamer, het stadion en de stad: ik heb het er echt moeilijk mee gehad. Als trainer moet je het goede voorbeeld geven, maar dat kan niet. De spelers zaten er helemaal doorheen. Nu zijn we donderdag weer gestart en heb ik de selectie een filmpje van het stadion van Brugge laten zien. Dat is eigenlijk de motivatie die je moet hebben. Als je dan zo'n goal maakt, is de factor geluk ook 99."

Van Bommel had het missen van de eerste titelkans eigenlijk nog niet verwerkt, toen de laatste speeldag van start ging. "Nee, absoluut niet. Je traint op donderdag, vrijdag en zaterdag en dat wordt het gevoel steeds beter. Maar het is nog steeds niet top, daar moet je gewoon heel eerlijk in zijn."

"Mijn vrouw, oudste zoon en dochter zijn nu thuis. Ze zijn niet naar het stadion gekomen. Kom maar heel snel naar Antwerpen", doet Van Bommel een oproep. "Volgens mij is het maar zeven keer voorgekomen in de geschiedenis van het Belgische voetbal dat een club de dubbel wint. Dit is uitzonderlijk."