Ten Hag heeft boodschap voor United-spelers: 'Je moet de pijn in je buik voelen'

Ten Hag pareert kritiek: 'Hij heeft echt een geweldig seizoen achter de rug'

5 juni om 14:55

Erik ten Hag hoopt dat de spelers van Manchester United lering trekken uit de verloren FA Cup-finale tegen Manchester City. De Nederlandse manager kijkt ook alweer vooruit, want de volgende keer wil hij de stadgenoot wél verslaan.

Ten Hag toonde zich een waardig verliezer op Wembley. "Wat ik gezegd heb tegen mijn spelers? Toon respect en tegelijkertijd moeten ze het als een motivatie zien voor de volgende keer", zegt hij tegen De Telegraaf. "Je moet de pijn van verliezen in je buik voelen en het doet ook pijn. Mijn spelers verdienden het om de FA Cup te winnen, maar je moet het moment wel grijpen. Dat is de volgende stap die wij moeten maken."

De ex-coach van Ajax richt zich daarbij ook op versterkingen. United wordt in verband gebracht met spelers als Declan Rice, Mason Mount en Harry Kane. "Ik heb slechts één plan: dat is om de club en het elftal naar een hoger niveau te brengen. Daar knok ik voor. Ik heb mijn ideeën en ik heb de club al verteld wat we moeten doen om dat voor elkaar te krijgen. Maar ik moet met mijn staf en mijn spelers werken om volgend seizoen beter te zijn."

Ook David de Gea lijkt ondanks de kritiek nog in zijn plannen voor te komen. "Op dit moment wil ik niet praten over kritiek op spelers, omdat we met z’n allen echt een goed seizoen hebben gedraaid. Inclusief David de Gea als keeper. Hij heeft echt een geweldig seizoen achter de rug. We zijn derde geworden, hebben Champions League-voetbal binnen, wonnen een prijs en stonden in nóg een finale. Ik ben echt blij met mijn team."

"Kijk eens waar we begonnen, denk aan Brentford uit en de grote nederlaag in het Etihad Stadium (6-3 tegen Manchester City). Op Wembley lieten we zien dat onze eerdere overwinning op City geen toevalstreffer was. Een volgende keer kunnen we deze wedstrijd ook winnen", besluit Ten Hag.