Ronald de Boer over Edwin van der Sar

De Boer sprak met Van der Sar over vertrek bij Ajax: 'Hij heeft het zwaar'

5 juni om 21:49

Ronald de Boer heeft vrij recent met Edwin van der Sar gesproken over zijn vertrek bij Ajax. De voormalig keeper maakte vorige week bekend na elf jaar te stoppen als algemeen directeur van de Amsterdamse club. 

De Boer en van der Sar troffen elkaar op Curaçao, waar de twee met nog een aantal voormalig Ajax-spelers een wedstrijd speelde tegen oud-spelers van FC Barcelona. "Hij heeft het zwaar", aldus De Boer bij Rondo van Ziggo Sport. "Ik heb even met hem gehangen bij het zwembad en je merkte dat het nog veel met hem deed."

"Hij zat er emotioneel nog helemaal in", vervolgt De Boer. "Hij zei ook: ik ben natuurlijk elf jaar continu bij Ajax bezig geweest en dat leg je niet zomaar even achter je neer. Dat doe je niet, dat kan niet. Hij zei: ik ben er nog zo emotioneel bij betrokken. Het duurt nog even voordat ik dit kan verwerken. Je merkt echt dat het pijn heeft gedaan."

Van der Sar beleefde hele succesvolle jaren bij Ajax, maar vertrok na een dramatisch seizoen. "Mijn gevoel zegt dat het de laatste twee, drie maanden echt de druppel was", aldus de voormalig Oranje-international. "Je hebt nu één verschrikkelijk jaar en daar word je op afgerekend. De voetbalwereld is hard. Ik denk dat hij het nu niet meer recht kon praten."