'Noorse kunstgrastrainer Knutsen ligt op pole position om Ajax-trainer te worden'

'Noorse kunstgrastrainer Knutsen ligt op pole position om Ajax-trainer te worden'

05-06-2023 20:49 Laatste update: 06-06-2023 01:27
126

Kjetil Knutsen ligt op pole position om de nieuwe trainer van Ajax te worden. Dat meldt Freek Jansen, Ajax-wachter voor Voetbal International. De Noorse oefenmeester staat momenteel nog onder contract bij FK Bodø/Glimt. 

Het is bij Ajax al weken onrustig rondom de positie van hoofdtrainer. De club besloot vorige week afscheid te nemen van John Heitinga, en richt zich op een nieuwe trainer. De namen van Peter Bosz en Knutsen zingen al een tijdje rond. Eerstgenoemde lijkt momenteel de absolute topkandidaat voor PSV, terwijl laatstgenoemde de beste papieren heeft voor de Ajax-functie. 

"Knutsen ligt nu op pole position", aldus Jansen bij het ESPN-programma Voetbalpraat. De verslaggever is sceptisch over de eventuele komst van de Noorse oefenmeester. "Als je het hebt over geluiden die nu doorsijpelen, dan is het de naam van de Noorse kunstgrastrainer, die daar ergens tussen de ijsberen een ploeg traint en nog nooit een team getraind heeft op normaal gras. Dat moet dan mogelijk de opvolger zijn."

Willem Vissers sprak onlangs met directeur voetbalzaken Sven Mislintat, die Jürgen Klopp als voorbeeld aanhaalde. "Die hebben ze toen gescout bij Mainz, die toen speelde in de Tweede Bundesliga. Er zijn natuurlijk zat trainers geweest die op deze manier carrière hebben gemaakt. Trainers waar nog nooit iemand van gehoord had, dat willen ze waarschijnlijk ook doen bij Ajax."