Feyenoord stelt officiële titelfeest PSV uit, Bijlow maakt rentree

Feyenoord stelt officiële titelfeest PSV uit, Bijlow maakt rentree

25 april - 22:50
57

Feyenoord heeft het officiële kampioensfeest van PSV nog even uitgesteld. De Rotterdammers wonnen donderdag met 1-3 op bezoek bij Go Ahead Eagles

De laatste dagen ging het vooral over de interesse van Liverpool in Arne Slot. De succescoach van de Rotterdammers bevestigde voor de wedstrijd op De Adelaarshorst dat hij na dit seizoen de overstap hoopt te maken naar The Reds.

Sportief staat er dit seizoen niet veel meer op het spel voor Feyenoord, dat vorige week de KNVB Beker veroverde. Slot liet Justin Bijlow terugkeren onder de lat, zodat de doelman zich nog in de kijker kan spelen bij bondscoach Ronald Koeman voor het EK. Jongeling Antoni Milambo kreeg een kans ten faveure van Calvin Stengs en ook Ayase Ueda stond in de basis. De Japanner verving Santiago Gimenez, die tijdens de warming-up afhaakte.

Luka Ivanusec brak na 25 minuten de ban voor Feyenoord. Zijn schot ging via de lat en Go Ahead-keeper Jeffrey de Lange in het doel. De Kroaat was ook verantwoordelijk voor de 0-2. De buitenspeler kwam naar binnen en trof doel. De Rotterdammers lagen daarmee op koers om het officiële titelfeest van PSV nog even uit te stellen, al kwam Bijlow goed weg toen hij de bal bij een tegenstander inleverde. De poging van Willum Thor Willumsson miste overtuiging.

Op slag van rust viel de aansluitingstreffer alsnog. Na een voorzet van Bobby Adekanye kopte Oliver Edvardsen raak. In Eindhoven zal het doelpunt met gejuich ontvangen zijn, maar verder kwam Go Ahead niet. In de tweede helft ging Feyenoord op zoek naar een derde treffer, die ondanks een goede fase van de Rotterdammers wel even op zich liet wachten. Zo redde De Lange knap op een inzet van Ueda.

Uiteindelijk bleek driemaal scheepsrecht voor de Japanse spits. De complimenten waren desondanks vooral voor invaller Stengs, die de bal, met buitenkant voet, op een presenteerblaadje gaf. Feyenoord speelde het duel daarna eenvoudig uit en is nu verzekerd van de tweede plaats en Champions League-deelname.