Tevreden Ramalho gaat in op toekomstplannen: 'Moet denken wat het beste is'

Tevreden Ramalho gaat in op toekomstplannen: 'Moet denken wat het beste is'

5 mei - 15:29 Laatste update: 17:31
14

André Ramalho kreeg dit seizoen de nodige kritiek te verwerken, maar staat met een tevreden gevoel met de kampioensschaal in handen. In gesprek met ESPN gaat hij in op zijn aandeel in het succes én op zijn toekomstplannen.

Een Braziliaan weet wel hoe hij feest moet vieren, benadrukt Ramalho. "We gaan ze laten zien hoe het moet", lacht de verdediger. "Het is geweldig. Kampioen worden in Nederland is een prachtige prestatie voor mij, en van het team. We hebben een fantastisch seizoen gehad, met vandaag als kers op de taart. We gaan het goed vieren, dat verdienen we."

Ramalho kijkt met een tevreden gevoel terug op zijn seizoen. "Ik heb bijna alles gespeeld. Soms werd ik eruit gehaald, dat vond ik niet leuk, maar ik denk dat ik het team heb kunnen helpen met het houden van de nul. We hebben heel weinig tegengoals, dat hebben we goed gedaan. Ik ben blij dat ik daar een bijdrage aan heb mogen leveren."

"Ondanks alle kritiek ben ik ook onderdeel van de prestatie van dit team", aldus Ramalho, die soms op de bank plaats moest nemen als Jerdy Schouten achterin werd gezet. "Ik vond het niet leuk om op de bank te zitten, maar het is een teamsport. Na drie jaar bij de club heb ik veel gewonnen, dus ik heb wel wat goed gedaan."

Of hij bij PSV blijft, weet Ramalho nog niet. "Ik moet denken wat het beste is, voor mij en mijn familie. Ik moet ook zien wat PSV wil. Ze hebben me een contract aangeboden, maar ik moet nog nadenken over wat het beste is. Dat is niet makkelijk."