RKC doet goede zaken met recordzege: angst neemt toe in Almelo

5 mei - 14:10 Laatste update: 14:11
62

RKC heeft zondagmiddag uitstekende zaken gedaan in de Eredivisie. De ploeg van Henk Fraser liet geen spaan heel van Heracles, waar in Almelo het 'schaam je kapot' van de tribunes klonk. Uiteindelijk werd het 0-5 voor de Waalwijkers, met een hattrick van David Min.

Al vroeg in de wedstrijd wist RKC op voorsprong te komen. Heracles begon sterk, maar na slordig balverlies werd Min de diepte in gestuurd, waarna hij feilloos binnenschoot: 0-1. Via Limbombe kreeg Heracles een grote kans, maar kort voor rust waren het de Waalwijkers die tot scoren kwamen. Verdediger Jurriën Gaari was goed voor de 0-2.

RKC bleef volhardend spelen en gaf weinig weg, terwijl de onzekerheid in Almelo toenam. De supporters hebben immers nog altijd het scenario in hun hoofd dat zich enkele jaren geleden voltrok, toen hun club degradeerde nadat men zich reeds veilig waande. Na ongeveer zeventig minuten spelen kwam het zelfs op 0-3, nadat oud-Heraclied Reuven Niemeijer Min in stelling bracht. Wederom faalde de spits niet, waarmee de score op 0-3 kwam.

In de tachtigste minuut werd de schade nog groter voor de ploeg van Erwin van de Looi. Shawn Adewoye scoorde vanuit een corner. Nog geen twee minuten later werd het zelfs 0-5, nadat een zwakke terugspeelbal onderschepte. De spits schoot raak en completeerde daarmee zijn hattrick.