Luuk de Jong vol euforie na kampioenschap

Luuk de Jong hoopt groep bij elkaar te houden: 'Straks wat onderhandelingen doen'

5 mei om 14:40
Laatste update: 5 mei om 17:34

Luuk de Jong heeft naar eigen zeggen zijn beste seizoen bij PSV gedraaid. De Eindhovenaren kroonden zich zondagmiddag tot landskampioen, waar de aanvoerder met 27 goals een groot aandeel in heeft.

"Deze titel is fantastisch. Dit seizoen is bijna perfect", vertelt De Jong euforisch tegen ESPN. "We hebben gewoon een geweldig seizoen gedraaid met z’n allen. En de komende twee wedstrijden willen we nog wel meer records verbreken. We hebben zoveel kwalitieit en potentie in de ploeg."

Volgens de spits is er één factor die dit PSV heel bijzonder maakt. "De honger. Elke wedstrijd, ook al staan we dik voor, blijven we doorgaan. We zijn zo gretig en willen altijd dominant spelen."

De Jong was als aanvoerder een enorme aanjager in de ploeg van trainer Peter Bosz. "Dat zit gewoon een beetje in mij. Het maakt mij niet uit tegen wie wij spelen, ik wil altijd vol gas gaan en de tegenstander afjagen. Zodat ze het gevoel krijgen dat er tegen ons niks te halen valt. Zo heb ik altijd in elkaar gezeten en dit voetbal past perfect bij mij. Dit is denk ik het beste seizoen wat ik ooit gespeeld heb met PSV."

Als deze groep spelers bij elkaar blijft, zou er wel eens iets moois kunnen groeien stelt ESPN-verslaggever Milan van Dongen. "Ik ga straks, wanneer er een paar drankjes in zitten, een aantal onderhandelingen doen. Nee, je weet dat er aan spelers getrokken gaat worden. Als je een mooie stap kan maken, moet je dat doen in je leven. Maar het zou ook mooi zijn als we een grote groep bij elkaar kunnen houden."