Vink: 'Dat kleeft een beetje aan Bosz, maar dit PSV is voetballend zo ver...'

Vink: 'Dat kleeft een beetje aan Bosz, maar dit PSV is voetballend zo ver...'

25 april - 21:28 Laatste update: 22:53
34

Marciano Vink vindt dat PSV een bijzonder elftal heeft. De analist ziet dat de spelers van de Eindhovenaren bijzonder gedreven zijn en denkt ook te weten waarom het Peter Bosz bij PSV wél lukt om prijzen te pakken.

"Als je naar dit team kijkt, zie je het plezier dat deze jongens hebben én dat ze elkaar naar een hoger niveau willen tillen", begint Vink na afloop van het duel tussen sc Heerenveen en PSV (0-8). De ploeg van Bosz is door de overwinning nu officieus kampioen. "Foutjes worden niet geaccepteerd. Die vijf tot tien minuten waarin ze achterin slordig waren: toen stapte Bosz meteen uit zijn dug-out en wezen spelers elkaar aan. Ik denk dat deze jongens meer dan terecht en dik verdiend officieus kampioen zijn."

Wedden

Meer odds

Vervolgens komt Vink aan het woord over Bosz. "Bij Ajax heeft hij het fantastisch gedaan, met die Europa League-finale. Vervolgens is hij Europa in gegaan en daar had hij wisselend succes. Sommige seizoenen liet zijn ploeg heel mooi voetbal zien, maar dan leverde dat geen prijs op. Dat kleeft een beetje aan hem. Soms zag je ook een beetje vertwijfeling bij spelers die iets uit moesten voeren wat Bosz in zijn hoofd had. Maar deze jongens zijn voetballend zo ver, dat ze met gemak uitslagen van 8-0, 6-0 en 7-1 neer kunnen zetten. Welke ploegen in de Nederlandse competitie doen dat nou, met twee vingers in de neus?"