Rienstra over zijn oud-trainer Bosz

Bosz krijgt steun van oud-pupil: 'Kan nu lange neus halen naar alle criticasters'

5 mei om 07:25
Laatste update: 5 mei om 11:00

Ben Rienstra neemt het op voor zijn oud-trainer Peter Bosz, die dit jaar fantastisch presteert met PSV en volgens eerstgenoemde een lange neus kan halen naar alle criticasters. Bosz krijgt al jaren te horen dat hij 'nooit iets wint'. Onterecht, verklaart Rienstra in #DoneDeal, de podcast van VoetbalPrimeur.

"Wij speelden met Heracles Almelo ook onwijs op de aanval. Op een manier waar iedereen nog steeds over praat", haalt Rienstra in #DoneDeal herinneringen op aan de tijd dat hij Bosz als trainer had.

Normaal gesproken is de PSV-trainer stoïcijns, maar nadat het kampioenschap officieus binnen werd gehaald tegen sc Heerenveen (0-8) toonde Bosz toch wat emoties, zag ook Rienstra. "Ik vind het wel mooi. Hij heeft natuurlijk al die kritiek over prijzen gehad. Nu is het én zijn manier van voetballen én een prijs. Ik denk niet dat hij er wakker van ligt, maar ik denk wel dat hij een lange neus kán en mág halen."

Het huidige seizoen is dan ook niet het enige seizoen waarin Bosz zijn kwaliteiten naar voren laat komen, stelt Rienstra verder in de podcast. "Ik heb wel meer wedstrijden gezien, waarvan ik dacht: poeh. Het is mooi om naar te kijken. Het was bij Vitesse, Ajax, Heracles en Borussia Dortmund, aan het begin, ook al zo."