Inzaghi bevestigt: Inter neemt aanvaller over van FC Porto

Inzaghi bevestigt: Inter neemt aanvaller over van FC Porto

4 mei - 23:45
16

Internazionale heeft de eerste aanwinst voor het nieuwe seizoen al binnen. Mehdi Taremi komt in de zomer transfervrij over van FC Porto. Dat bevestigt trainer Simone Inzaghi van de Italiaanse kampioen.

Inter legde vorige week al beslag op de Scudetto. De 1-0 nederlaag tegen Sassuolo, na een fout van Denzel Dumfries, deerde de I Nerazzurri daarom niet. Inzaghi kijkt zelfs al vooruit naar het nieuwe seizoen en onthult dat Taremi zijn selectie komt versterken. De 31-jarige Iraanse aanvaller had een aflopend contract bij FC Porto, waardoor de Milanezen hem gratis oppikken.

Wedden

Meer odds

"Ja, wij hebben Mehdi Taremi transfervrij vastgelegd", vertelt Inzaghi aan DAZN. "Hij is een belangrijke speler op internationaal niveau. Hij heeft veel goals gemaakt, dus we zijn erg blij met zijn komst." In het Stadio Giuseppe Meazza lijkt Taremi vooral als back-up te gaan dienen voor aanvallers Lautaro Martínez en Marcus Thuram.

Taremi scoorde dit seizoen negen keer en gaf zes assists in 32 officiële duels. Voor de Iraanse nationale ploeg wist hij in 84 interlands liefst 46 keer te scoren.

Overigens lijkt Inter ook spoedig de komst van Piotr Zielinski aan te kondigen. De 29-jarige aanvallende middenvelder uit Polen zal transfervrij de overstap maken van Napoli.