Driessen: 'Kroes zet Henderson direct op de boot bij een goed bod'

Driessen: 'Hij heeft totaal niet geleverd bij Ajax, dus wegwezen met die kerel'

17 mei om 19:15
Laatste update: 17 mei om 19:24

Valentijn Driessen laat er geen gras over groeien: Ajax is beter af zonder Jordan Henderson. De chef voetbal van De Telegraaf denkt bovendien dat technisch directeur Alex Kroes de Engelsman direct op de boot naar Engeland zet bij een goed bod. 

"Elke speler die bij Ajax speelt, heeft de kans om weg te gaan", begint tafelgenoot Verweij het gesprek in Kick-off. "En wat er bij Ajax wel duidelijk aan de hand is: Henderson is gekomen en heeft niet geleverd wat de meesten dachten. Zijn salaris drukt natuurlijk wel gigantisch op de begroting."

Verweij zou het daarom niet onlogisch vinden als de Amsterdammers Henderson van de hand zouden doen. "Als Ajax hem kan verkopen en er komt een club… Dat is voor hem ook interessant, want hij heeft ook aangegeven dat hij bij Ajax geen topsportklimaat ziet. Dan is het misschien voor iedereen wel het beste dat hij vertrekt."

De iets stelligere Driessen haakt in. "Ik denk denk dat als hij voor een goed bedrag naar Engeland kan, dat Alex Kroes hem direct aflevert bij Hoek van Holland." Henderson zal vanaf daar de boot maar moeten pakken, wordt er gegrapt. "Uiteraard. Hij heeft al zoveel geld gekost, heeft totaal niet geleverd en is een tijd geblesseerd geweest. Dus nee, wegwezen met die kerel."