'Ajax en Henderson sluiten vroegtijdig afscheid niet langer uit'

'Ajax en Henderson sluiten vroegtijdig einde aan samenwerking niet langer uit'

16 mei om 08:40
Laatste update: 16 mei om 09:14

Het wordt 'steeds realistischer' dat de samenwerking tussen Jordan Henderson en Ajax beperkt blijft tot een half seizoen. Dat beeld schetst het Algemeen Dagblad, dat het huwelijk tussen de twee partijen onder de loep neemt. 

De krant kijkt terug op het eerste jaar van 'Hendo' in dienst van de Amsterdammers. De Engelsman werd met veel bombarie gepresenteerd, maar heeft de verwachtingen nog niet helemaal waar kunnen maken. 'Na vier maanden concludeert zowel Ajax als Henderson dat van een schot in de roos niet bepaald sprake is geweest', valt er te lezen. 

Het is volgens het AD nog te vroeg om te spreken van een 'keiharde mismatch' en dus is de verwachting nu nog dat Henderson deze zomer in Amsterdam blijft. Toch plaatst de krant een stevige kanttekening. Ajax ziet dat de middenvelder met zijn forse salaris flink op de begroting drukt, terwijl Henderson zou balen van het feit dat Graham Potter definitief niet de nieuwe trainer van Ajax wordt en dat er niet meer ervaren spelers zijn aangetrokken. 

'Zowel Ajax als Henderson sluiten daarom niet langer uit dat de verrassende samenwerking al na een half jaar strandt', luidt de conclusie.