NAC Breda door in play-offs, seizoen Roda JC eindigt met rampavond in eigen huis

NAC Breda door naar volgende ronde play-offs, seizoen Roda JC eindigt in mineur

17 mei om 22:19

NAC Breda heeft vrijdagavond ten koste van Roda JC overtuigend de volgende ronde van de play-offs om promotie naar de Eredivisie bereikt. In Limburg werd het op een voor Roda frustrerende avond maar liefst 0-5. 

Met een redelijk comfortabele 3-1 voorsprong uit de heenwedstrijd reisde NAC met vertrouwen af naar het Parkstad Limburg Stadion. Dat vertrouwen bleek terecht, want dankzij treffers van Cuco Martina, Dominik Janosek, Roy Kuijpers, Martin Koscelnik en Sigurd Haugen wonnen de bezoekers de return met ruime cijfers.

Dat viel bij een deel van de geplaagde Roda-supporters, die na een onterecht promotiefeestje, een dreun in Groningen en de naderende uitschakeling in de play-offs in slechte aarde. Na de 0-3 en de 0-4 werden bekertjes op het veld gegooid, waardoor de arbitrage tot tweemaal toe genoodzaakt was het duel te staken. Na overleg werd besloten het duel wel uit te spelen.

NAC Breda neemt het in de volgende ronde op tegen de winnaar van het tweeluik tussen FC Emmen en FC Dordrecht. Het eerste duel tussen die ploegen eindigde in een 2-2 gelijkspel.