Van Polen over samenwerking met Slot

'Als er niet scherp getraind was, vroeg Slot of ik de boel op scherp kon zetten'

18 mei om 08:41

Bram van Polen bewaart mooie herinneringen aan zijn samenwerking met Arne Slot. De twee speelden tussen 2009 en 2013 samen bij PEC Zwolle, tot 2012 FC Zwolle.

"Ik heb zóveel geleerd van Arne", vertelt Van Polen, die zondag zijn laatste wedstrijd als profvoetballer speelt, aan NU. "En dan heb ik het vooral over de manier waarop je als speler een team kunt leiden. Het was echt indrukwekkend en dat zie ik nu bij hem terug als trainer. Arne wist precies waar zijn kwaliteiten lagen en waar niet. En wie hij dus nodig had."

Slot had Van Polen zo nu en dan ook nodig, zo weet laatstgenoemde. "Als Slot vond dat er de hele week niet scherp getraind was, dan vroeg hij me een dag voor de wedstrijd: kun jij de boel nog even op scherp zetten? Ja, dan was ik getriggerd", zegt de verdediger. "Dan klapte ik er tijdens de training vol op. Fantastisch zoals hij dat kon sturen. Iedereen zag toen al dat hij trainer zou worden."

"Als voetballer kon Arne ook fantastisch zijn. Althans, aan de bal. Hij was geniaal in het positiespel", stelt Van Polen, die Slot niet dé beste vond. "Nee, de beste speler met wie ik ooit bij PEC heb gespeeld was Kamohelo Mokotjo. Die kon je altijd aanspelen. Het leek wel of hij acht ogen had."

Van Polen neemt zondagmiddag in eigen huis afscheid van de aanhang van PEC. PEC ontvangt FC Twente.