Verslagenheid bij Roda: 'We zijn geknipt en geschoren, we moeten onze mond houden'

Sibum aangeslagen na rampavond in Kerkrade: 'We moeten heel snel onze mond houden'

17 mei om 23:15

Bas Sibum zag zijn dat Roda JC vrijdagavond volledig werd overlopen door NAC Breda. De oefenmeester van de Limburgers berust in de uitschakeling van zijn ploeg, maar kraakt ook een harde noot. 

"We hebben verloren met 0-5 en we liggen eruit", reageert Sibum uiterst droog voor de camera van ESPN. Hoe kan dat dan? "Omdat zij vijf keer scoren en wij niet", klinkt het opnieuw cynisch. "Op één grote kans na van ons, waren er voor beide ploegen weinig kansen. We speelden zoals we wilden, maar zij schoten één keer en die ging erin. Vooral in de eerste helft speelden we goed."

Wedden

Meer odds
  • logo

    FC Groningen

  • logo

    NAC Breda

Sibum geeft toe dat zijn ploeg niet met veel zelfvertrouwen op het veld stond, na de flinke tikken die het eerder te verwerken kreeg. Zo werd er onterecht een promotiefeestje gehouden op de voorlaatste speeldag en kreeg Roda een week later een flinke tik van FC Groningen. "Maar als je ziet met welke passie en strijd ze op het veld stonden... Dat is voor mij een groot compliment."

In de tweede helft kwam al snel het besef dat Roda het duel met NAC niet zou gaan winnen. "Ik heb ook niet gewisseld om te winnen. Daar geloofde ik ook niet in. Als ze de 0-2 op die manier binnenschieten, is dat een flinke tik. Ik kan hier een tactische analyse gaan geven, maar we zijn geknipt en geschoren. Voor de rest moeten we heel snel onze mond houden en straks weer fris opnieuw beginnen."