Van Hanegem over degradatiestrijd Excelsior

Van Hanegem resoluut: 'Natuurlijk moet Feyenoord Excelsior niet helpen'

17 mei om 18:35

Willem van Hanegem vindt niet dat Feyenoord Excelsior te hulp moet schieten in de strijd tegen degradatie. Feyenoord speelt deze week een hoofdrol in de degradatiestrijd. De Rotterdammers krijgen stadsgenoot Excelsior, dat een goed resultaat nodig heeft om degradatie te ontlopen, op bezoek in De Kuip.

"Natuurlijk moet Feyenoord Excelsior niet helpen", antwoordt Van Hanegem in de Willem&Wessel Podcast van het Algemeen Dagblad. "Zo hebben zij een paar jaar geleden ook niet gedacht." Feyenoord moest in 2017 in de slotfase van het seizoen op bezoek in Kralingen, en verloor waardoor ze het kampioensfeest nog wat langer moesten uitstellen.

"Dan denk ik nu ook: aju, dan had je maar beter moeten spelen. Ze hebben laten zien dat ze aardig kunnen voetballen, dat had je dan maar eerder moeten laten zien", aldus De Kromme, die het seizoen van Feyenoord beoordeelt met een 7,5. "Er zijn wedstrijden geweest van een 8,5, maar je hebt ook punten verspeeld tegen ploegen waar je normaal met twee vingers in je neus moet kunnen winnen", stelt Van Hanegem.

Luister de nieuwste aflevering van #DoneDeal, de wekelijkse transferpodcast van VP!