Ajax shopt bij Excelsior en strikt vijftienjarig talent

Ajax plukt talent (15) weg bij Excelsior: 'Champions League winnen en WK spelen'

13 mei om 09:54

Ajax shopt in de jeugdopleiding van Excelsior. Het vijftienjarige talent Luca de Baat verhuist van Rotterdam naar Amsterdam, waar hij vanaf de zomer aansluit in Ajax O16.

De Baat speelde drie jaar voor Excelsior, dat hem oppikte bij VV Nieuwerkerk. Nu maakt hij de overstap naar Ajax. "Dat zo'n club je wilt hebben is een heel lekker gevoel", reageert De Baat, die ook naar FC Utrecht kon, tegenover Ajax Showtime. "Ik hoefde niet lang na te denken en was vooral heel blij. "

Ajax verwelkomt met De Baat een linksbenige rechtsbuiten op De Toekomst. "Ik ben een creatieve speler", zegt hij. "Ik kan goed naar binnen komen en heb een goede trap. Ik ben vooral goed in de één-tegen-één. Ik heb een goede techniek en ben heel onvoorspelbaar." Een eindproduct is hij op vijftienjarige leeftijd nog niet. "Vooral op het mentale gedeelte moet ik mezelf nog ontwikkelen. Daarnaast moet ik ook meer diepte zoeken. Dat is ook iets wat Ajax heeft aangegeven."

In de toekomst wil De Baat het hoogst haalbare. "De Champions League winnen en een WK spelen. Dat zou heel mooi zijn." Cristiano Ronaldo is zijn voorbeeld. "Hij heeft heel hard gewerkt voor hetgeen hij heeft bereikt; daarom kijk ik wel echt tegen hem op."

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: