Napoli meldt zich voor Taylor, vertrek onbespreekbaar voor Ajax'

De Telegraaf: Napoli meldt zich, vertrek onbespreekbaar voor Ajax

13 mei om 06:52
Laatste update: 13 mei om 07:09

De Italiaanse club die in de markt is voor Kenneth Taylor, is bekend. Napoli heeft zich volgens De Telegraaf gemeld om de 21-jarige middenvelder over te nemen van Ajax.

Napoli 'heeft zijn zinnen gezet' op Taylor, klinkt het, en staat in contact met zijn management. Zondagochtend bij Goedemorgen Eredivisie bevestigde zaakwaarnemer Guido Albers al dat een club uit de Serie A concreet is. De naam van Juventus viel, maar het blijkt om Napoli te gaan. "Alex Kroes (technisch directeur Ajax, red.) weet daar alles van", zei Albers.

Duidelijk is dat een vertrek van Taylor op dit moment onbespreekbaar is voor Ajax. De middenvelder wordt gezien als een van de sterkhouders voor volgend seizoen. Tegelijkertijd is nog onduidelijk wie John van 't Schip deze zomer opvolgt. Francesco Farioli (OGC Nice) is de absolute topkandidaat, maar zijn komst is nog niet zeker. 'Kroes zal zich ervan bewust zijn dat hij Taylor snel duidelijkheid moet geven over het plan voor komend jaar', schrijft De Telegraaf.

Taylor ligt in Amsterdam vast tot medio 2027. Hij speelde 112 wedstrijden in Ajax 1, waarin hij negentien keer scoorde en vijftien assists gaf. "Ik denk dat Kenneth in de tweede helft van het seizoen de meeste progressie van alle spelers heeft gemaakt", zei Van 't Schip na Ajax - Almere City FC (3-0) over Taylor, die eerder ook werd gelinkt aan Atlético Madrid.

Napoli werd vorig jaar kampioen van Italië en staat nu achtste. Volgend seizoen speelt de club geen Europees voetbal. Het is geen geheim dat de Italianen scouten in de Eredivisie. Ook Dávid Hancko (Feyenoord) en Olivier Boscagli (PSV) zouden op de lijst staan in Stadio Diego Armando Maradona.